“Simpel” 6-lags chokoladekage

Ingredienser:

MAKRONBUND
150 g mandelmel
150 g sukker
80 g æggehvide
30 g flormelis

CHOKOLADE-NOUGATCREME MED KROKANT
100 g blød nougat
(kan erstattes af praline – hasselnødspasta)
50 g mørk chokolade
200 g hasselnødder
(uden skal)
2 spsk. flormelis

CHOKOLADEMOUSSE
4 dl piskefløde
400 g mælkechokolade

CHOKOLADEGLASUR
100 g mørk chokolade
(70 pct.)
75 g sukker
250 g piskefløde
50 g kakao

Fremgangsmåde:

  1. Bunden:
    Mandelmel og sukker blandes sammen. Pisk æggehvider og flormelis sammen til en stiv masse. Vend de 2 masser sammen og smør det ud på bagepapir i den ønskede størrelse. Bag bunden ved 170°C i ca. 15 minutter og køl den af bagefter.
  2. Chokolade-nougatcreme med krokant:
    Hasselnødder hakkes fint og ristes gyldne på en tør pande. Pas på med varmen, de skal ikke være sorte. Drys flormelissen henover, og lad det karamellisere. Skær nougaten i små tern. Smelt chokoladen over vandbad og smelt herefter nougaten ned i chokoladen. Rør de sprøde og gyldne hasselnødder i massen. Smør massen på makronbunden og lad laget sætte sig på bunden.
  3. Chokolademousse:
    Pisk 2 dl af fløden til blød skum. Hak chokoladen og smelt den over vandbad. Kog de sidste 2 dl fløde op og kom rør det stille i den smeltede chokolade. Når massen er “fingerlun”, kan den piskede fløde vendes i. Moussen støbes oven på nougatlaget på kagen.
  4. Glasur:
    Hak og smelt chokoladen over vandbad. Kog fløde, sukker og kakao op. Rør de to masser sammen. Sigt glasuren oven på kagen når mousse laget har sat sig helt. Kagen skal være helt kold, inden formen kan tages af. Lad den gerne stå minimum 4 timer på køl.
Kagen blev lavet til Frederiks 30 års fødselsdag. Her ekstra festlig med dutter af nougatcreme og chokoladelåg med saltet smørcreme i midten.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *