Ingredienser:
700 g rødkål finthakket.
100 gram smør
1,5 tsk. Salt
100 g ribsgele
2 dl ribssaft
0,7 dl. Eddike
1,5-2 tsk. stødt nelliker
5 stjerneanis
4 stænger kanel
Skær kålen i ganske tynde strimler og del den yderligere i mindre stykker. Smelt smørret i en gryde og kom kålen ved. Lad den stege over middel varme mens der hele tiden røres rundt indtil kålen er faldet helt sammen.
Tilsæt eddike, ribssaft og gele, salt samt krydderier, læg låg på og lad kålen simre helt roligt i mindst to timer. Rør i den med jævne mellemrum og tilsæt evt. lidt mere ribssaft eller lidt vand, hvis den koger tør. Smag den så til lidt stegefedt og evt. lidt mere sukker og salt. Lav gerne rødkålen nogle dage før den skal bruges – den bliver bedre af at stå og trække lidt.