Is-grundmasse

Isgrundmasse til 4 personer, som laves på creme anglaise princippet, så æg varmes op med fløde og mælk. Til grundmassen kan så tilsættes den ønskede smag.

Ingredienser:
1 vaniljestang
3 dl sødmælk
5 dl piskefløde
6 æggeblomme
125 g sukker

Fremgangsmåde:
Skær vaniljestangen igennem på langs og skrab kornene ud. Kom den tomme vaniljestang i en gryde sammen med mælk og fløde og kog op til 90 grader. Mål med et sukkertermometer.

Pisk æggeblommer, vaniljekorn og sukker til en tyk og luftig æggesnaps.

Fjern vaniljestangen fra gryden og pisk langsomt vaniljefløden i æggeblandingen. Pisk konstant, til det er blandet godt sammen.

Hæld blandingen tilbage i gryden og varm langsomt op under konstant omrøring, til temperaturen er præcis 80 grader – mål med et sukkertermometer.

Kom vaniljecremen i en beholder med låg og sæt i køleskabet i min. 1 time eller til næste dag.

Hæld vaniljecremen i ismaskinen og kør, til isen har konsistens som en lækker tyk softice. Kom iscremen i en beholder og sæt den i fryseren i min. 2 timer inden servering.

Ved dulche brug Summerbird amber eller Valrhona.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *