Ingredienser:
Mørdej:
200 g smør
75 g sukker
1 æggeblomme
Ca. 225 g mel.
Fyld:
Ca. 1½ dl marmelade
Kokosdej:
5 æggehvider (gerne frosne og optøede)
250 g sukker (melis)
200 g kokosmel
Fremgangsmåde:
Til mørdejen hakkes smør, mel, sukker og æggeblommer sammen, og dejen æltes og lægges koldt. Rulles senere ud på bagepapir til en firkant ca. 30×30 cm, og dejen bager på nederste rille ved 175-200° i 10-15 min.Imens ordnes kokosdejen: Her blandes de upiskede æggehvider med sukker og kokosmel i gryde og var mes under omrøring, til det hele er tykt og hvidt. Så smører de syltetøjet, eller helst en marmelade, evt. gerne æblemos, på den varme mørdej, og herover fordeles kokosdejen, der smøres glat ud. Så bager kagen igen i ovnen ret højt oppe, til kokosdejen får far ve, i ca. 10-12 min. Kagen skæres i firkanter eller til snitter, afsvaler lidt på pladen og gemmes derefter i en kagekasse. Fine at fryse og meget lækre.