Æbleskiver

Ingredienser til 20 stk.
0,50 vaniljestang
320 g hvedemel
2 tsk sukker
1,50 tsk stødt kardemomme
0,50 tsk bagepulver
1 tsk natron
0,50 tsk salt
1 øko citron, fintrevet skal
3 æg
4,50 dl kærnemælk
30 g smør, smeltet
2 spsk smør, til stegning

Fremgangsmåde:
Halver vaniljestangen, flæk den ene halvdel på langs og skrab kornene ud. Bland hvedemel, sukker, vaniljekorn, kardemomme, bagepulver, natron, salt og revet citronskal sammen i en skål.

Skil æggene i blommer og hvider. Rør æggeblommerne sammen med kærnemælk og smeltet smør, og rør det i de tørre ingredienser.

Pisk æggehviderne helt stive.

Rør først 2 spsk æggehvide i dejen og vend derefter resten af æggehviden forsigtigt i dejen, uden at luften slåes ud.

Kom 2 dl af dejen i en sprøjtepose med stor tyl.

Opvarm æbleskivepanden til middelhøj varme, og kom lidt smør i hvert hul.

Fyld hullerne trekvart op med dej. Vend æbleskiverne med et træspyd, en kvart omgang, når de begynder at stivne og hæve i kanterne. Fyld efter med en smule mere dej i midten af æbleskiven og vend den derefter helt rundt. På denne måde får man de fineste runde og fyldige æbleskiver. Vend æbleskiverne nogle gange i løbet af stegning, så de bliver stegt på alle sider og bliver gennembagt.

Server lune med et drys flormelis og syltetøj til.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *