Gammeldaws kylling med skilt sovs

Ingredienser:
1 stk. stor kylling
1 kruspersille
Salt og peber
Ca. 100 smør
3-4 dl. kraftig hønsebouillon
½ l fløde

Agurkesalat:
2 agurker
3 dl lagereddike
1 dl vand
Salt, sukker og peber efter smag
1 smule salt
En smule fennikel-frø
2 stk. lauerbærblade
1 smule hel, sort peber

Rabarberkompot
1 bundt vinrabarber
200 g sukker
1 smule citronsaft

Fremgangsmåde:

Grydestegt kylling
Kyllingen krydres grundigt indvendig med salt og peber og fyldes med persille.

Smørret smeltes i en stegegryde, og når det er bruset af, brunes kyllingen grundigt på alle sider. Stik ikke i den når den vendes, men brug grydeskeer af træ. Når kyllingen er smukt brunet hældes 3-4 deciliter god hønsebouillon ved, varmen skrues ned og et låg lægges på. 

Lad kyllingen snurre i ca. ½ time, og kom så fløden ved. Giv kyllingen yderligere 15-20 minutter, eller til den er gennemstegt. Tag kyllingen op og hold den varm.  

Smag sovsen til, og giv den evt. et lille strit kulør, hvis den er for bleg. Men jævn ikke sovsen, det er meningen, at den skal være skilt. Server med agurkesalat, rabarberkompot og nye kartofler.

Agurkesalat
Bland eddike og vand og smag til med sukker, salt og masser af friskkværnet peber. Lagen skal balancere i smagen og hverken være for sur eller for sød.

Skær agurkerne i ganske tynde skiver på mandolin eller siden af rivejernet. Kom dem i lagen og lad dem trække i mindst et par timer i køleskabet. Gerne natten over.

Rabarberkompot
Skær rabarber i mindre stykker og kom dem i en gryde med en lille smule vand på bunden. Kom sukker og citronsaft ved og lad det koge stille op. Når rabarberne er akkurat møre tages de fra ilden og kompotten køles af.

Pas på når kyllingen vendes, da skindet nemt går i stykker. Det gør ikke noget at sovsen ikke skiller.

1 kommentar

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *