Arbejdstid: 1 time
Bagetid: 35 min.
Fremgangsmåde:
Kagebunde:
200 g mørk chokolade
200 g smør
150 g mel
50 g kakao
1 tsk bagepulver
½ tsk salt
4 æg
275 g sukker
1½ tsk. vaniljesukker
Creme:
200 g blødt smør
400 g flormelis
2-3 spsk mælk
1½-2 tsk vaniljesukker
1 knsp salt
Glasur:
1½ dl. piskefløde
150 g mørk chokolade (hakket)
15 g smør
Fremgangsmåde:
1. Tænd ovnen på 180 grader. Smelt chokolade og smør over svag varme. Sigt de tørre ingredienser til bundene sammen.
2. Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en tyk creme. Rør chokolade/smør i og tilsæt melblandingen.
3. Fordel dejen i 2 smurte forme (22 cm) og bag dem i ca. 35 min. Tjek med en tandstikker, om de er gennembagte, og lad dem stå i formene 15 min., før de vendes ud på en rist til afkøling.
4. Pisk smør og flormelis med en håndmikser. Tilsæt mælk, vaniljesukker og salt og pisk cremen luftig.
5. Giv fløden et opkog og hæld den over den hakkede chokolade. Rør, til det er jævnt og blankt, og rør smørret i.
6. Dæk de to bunde med glasur og fyld resten i en l sprøjtepose med et lille hul eller en lille glat tyl.
7. Læg cremen på den ene bund og læg den anden bund ovenpå.
8. Pynt med mønster og Oreomærket. Stil kagen køligt i mindst 1 time.