Ingredienser:
Ca. 4 per. (medmindre man er meget sulten)
250 g mørk chokolade
3 pasteuriserede æg
60 g sukker
2 tsk mørk rom
2½ dl. piskefløde pisket til flødeskum
Fremgangsmåde:
Chokoladen hakkes og smeltes over vandbad. Når chokoladen er smeltet og helt glat, køler den let af.2. Æg og sukker piskes lyst og skummende i en røreskål.3. Den smeltede og let afkølede chokolade foldes forsigtigt ind i æggemassen med en dejskraber. Derefter rører flødeskummet i med let hånd.4. Moussen fordeles i 4 portionsglas eller små skåle. Stilles i køleskabet i ca. 2 t.
MINE ERFARINGER: Under punkt 3. blander jeg også rommen i, og ydermere en håndfuld 70% hakket mørk chokolade i. Jeg har erfaringer med at den har godt af at stå i mere end 2 timer før den spises. Med fordel dagen før. Til afveksling kan moussen laves med orange mørk chokolade og evt. en skvat appelsinsaft fra en rigtig appelsin.