Ingredienser:
50 g. smør
1 dl. mel
2 dl. mælk
2 dl. fløde 13%
75 g. hakket spinat (dybfrost optøet)
1 tsk. urtesalt
½ tsk. bagepulver
3 æggeblommer
3 æggehvider
FYLD:
1 dl. cremefraiche
1 dl. mayonnaise
2 spsk. fintklippet dild
2 spsk. fintklippet purløg
200 g. laks
TILBEHØR:
citron
salat
dild
Fremgangsmåde:
Start med rouladen, som bages i god tid, da den skal have tid til at køle af.
Bag smør og mel sammen i en gryde. Spæd med mælk og fløde
under stadig piskning og lad det koge sammen et par min. Tag gryden af varmen.
Pres al væden af den optøede spinat og rør den i gryden sammen med æggeblommer bagepulver og urtesalt.
Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i blandingen.
Fordel dejmassen på velsmurt bagepapir i bradepanden (ca. 30 x 40 cm.) og bag rouladebunden ved 200 grader i 20-25 min. Løft bagepapiret med den bagte bund ud af bradepanden og lad den afkøle under et fugtigt klæde.
Rør cremefraiche og mayonnaise sammen og fordel det på bunden. Drys med dild og purløg.
Fordel laksen på bunden på bunden. Rul bunden sammen til en roulade, pak den i plastfolie og sæt den i køleskabet i et par timer.