Ingredienser:
Is:
Lav en portion is-grundmasse. Se https://obp.dk/mad/2022/11/30/is-grundmasse/
I den varme iscreme smeltes en god mørk chokolade. Vi brugte Valrhona cirka 50-60 procent. Dette så chokoladesmagen bliver fyldig og kraftig i stil med Sarah Bernhardt kagen.
Mens isen kører på ismaskinen kan makronerne laves.
Makroner:
For at makronerne ikke forsvinder i ismassen og danner samme konsistens, så karamelliseres markronerne.
Lav en gylden karamel af sukker på panden.
Knus markronerne groft og kom dem forsigtigt i den gyldne karamel.
Rør hurtigt rundt, da karamellem hurtigt sætter sig grundet temperaturen på makronerne.
Lad massen afkøle og hak det i den ønskede størrelse, alt efter hvor meget bid der skal være i isen.
Når isen er kørt til soft ice konsistens på ismaskinen, tilsættes makronerne og evt. hakket mørk chokolade. Top evt. isen med hakket chokolade og makroner. Sæt isen på frys.