Rødgrød med fløde med et twist

Jeg lavende denne rødgrød med fløde og twistede den lidt. Det var en god kombination og kan varmt anbefales.

Ingredienser

Is:
Lav en portion grundismasse. Se https://obp.dk/mad/2022/11/30/is-grundmasse/
Brug en rigtig god og fed stang vanilje, da vaniljeisen spiller en hovedrolle i denne ret.

Rødgrød:
Lav en omgang rødgrød med de bær du har ved hånden. Ellers brug hvad der er af jordbær, hindbær, ribs, solbær, brombær mv. Det er ikke nødvendigt at putte stivelse i grøden, da der senere skal husblas is. Husk at sigte grøden så evt. kerner kommer ud.

Karamelliseret hvid chokolade:
50-100 gram hvid chokolade til pynt. Brug den gode kvalitet. Det gør ikke noget der er lidt i overskyd, da det smager fantastisk.

Hvis du bruger chokoladeknapper skal de bare fordeles på en bagepapirs beklædt bageplade (eller i et ildfast fad).
Hvis ikke, så skal du groft hakke den hvide chokolade først.
Tilbered det i cirka 8 minutter ved 200 grader varmluft.
Lad det køle af i cirka 5 minutter og så skal det smuldres.

Anretning:
Mens rødgrøden er flydende og varm tilsættes lidt husblas (ikke for meget da det ellers bliver vingummi). Grøden hældes i de skåle den skal serveres i. Dæk bunden af skålen med en portion der passer til en person. Lad grøden sætte sig i køleskabet, så den kan “bære” pynten og isen.

Når grøden har sat sig, pynt med friske bær og hvid chokolade. Lav quenel af isen og læg øverst. Se billede som inspiration.

Måske blev quenelle ikke perfekt, men smagte fantastisk.


Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *