Jeg lavende denne rødgrød med fløde og twistede den lidt. Det var en god kombination og kan varmt anbefales.
Ingredienser
Is:
Lav en portion grundismasse. Se https://obp.dk/mad/2022/11/30/is-grundmasse/
Brug en rigtig god og fed stang vanilje, da vaniljeisen spiller en hovedrolle i denne ret.
Rødgrød:
Lav en omgang rødgrød med de bær du har ved hånden. Ellers brug hvad der er af jordbær, hindbær, ribs, solbær, brombær mv. Det er ikke nødvendigt at putte stivelse i grøden, da der senere skal husblas is. Husk at sigte grøden så evt. kerner kommer ud.
Karamelliseret hvid chokolade:
50-100 gram hvid chokolade til pynt. Brug den gode kvalitet. Det gør ikke noget der er lidt i overskyd, da det smager fantastisk.
Hvis du bruger chokoladeknapper skal de bare fordeles på en bagepapirs beklædt bageplade (eller i et ildfast fad).
Hvis ikke, så skal du groft hakke den hvide chokolade først.
Tilbered det i cirka 8 minutter ved 200 grader varmluft.
Lad det køle af i cirka 5 minutter og så skal det smuldres.
Anretning:
Mens rødgrøden er flydende og varm tilsættes lidt husblas (ikke for meget da det ellers bliver vingummi). Grøden hældes i de skåle den skal serveres i. Dæk bunden af skålen med en portion der passer til en person. Lad grøden sætte sig i køleskabet, så den kan “bære” pynten og isen.
Når grøden har sat sig, pynt med friske bær og hvid chokolade. Lav quenel af isen og læg øverst. Se billede som inspiration.